Meteorolozi najavili nekoliko sunčanih dana, a onda slijedi nova promjena vremena

2
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili nekoliko sunčanih dana, a onda slijedi nova promjena vremena
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sunčan petak u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -18; Sokolac -16; Srebrenica -11; Bugojno, Livno, Sarajevo -10; Sanski Most, Tuzla, Zenica -9; Banja Luka, Bihać, Grude, Prijedor, Zvornik -8; Doboj -7; Bijeljina -6; Gradačac -5; Trebinje -2; Mostar, Neum 1 stepen; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954 hPa, za 14 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu do 12 °C.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 3 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon vedrije noći i neuobičajeno hladnog jutra, danju ugodnije uz blagi porast temperatura i sunčane intervale. Poželjno je toplije periode dana provesti na otvorenom, pri tome posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju.

Objavljena je prognoza do srijede:

U nedjelju 13.03.2022., sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu do 1, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 °C.

U ponedjeljak 14.03.2022., sunčano. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 8 do 14 °C.

U utorak 15.03.2022., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 11 do 17 °C.

U srijedu 16.03.2022., prije podne pretežno sunčano. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje. Poslije podne ili tokom noći lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 12 do 18 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije