Meteorolozi najavili naoblačenje krajem dana: Pročitajte prognozu do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili naoblačenje krajem dana: Pročitajte prognozu do četvrtka
Foto: Radiosarajevo.ba / Jesen 2018. na ulicama glavnog grada BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 1; Bihać, Bjelašnica, Bugojno, Livno i Sanski Most 2; Banja Luka, Prijedor, Tuzla i Zenica 3; Bijeljina i Sarajevo 4; Brčko, Doboj, Grude, Jajce, Srebrenica i Zvornik 5; Gradačac 6; Stolac 8; Trebinje 11; Mostar 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 4 hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutarnjih i večernjih sati, osobito u unutrašnjosti zemlje. U drugom dijelu dana, pod uticajem pogoršanja, kod osoba osjetljivih na promjene doći će do jačanja tegoba. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, problemi sa snom. 

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle i niske naoblake. Od poslijepodnevnih sati naoblačenje sa zapada koje će u noći na utorak usloviti kišu. Vjetar većinom umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Naoblačenje krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većini područja. Tokom prijepodneva padavine postepeno prestaju. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 20 do 25 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne sa maglom. U večernjim satima porast naoblake u Bosni može usloviti slabu kišu u centralnim i istočnim područjima. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 21 do 27 °C.

U četvrtak u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro i prije podne pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U ostatku Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije