Meteorolozi konačno donose lijepe vijesti: Evo kada će se konačno razvedriti

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi konačno donose lijepe vijesti: Evo kada će se konačno razvedriti
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Danas na ulicama Sarajeva

Jutros je u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -10; Sokolac -3; Bihać, Bugojno, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce i Zvornik 1; Prijedor i Zenica 2; Trebinje 4; Neum 6; Mostar 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 5hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

BIOPROGNOZA: U Bosni će osjetnije zahlađenje praćeno padavinama i dalje predstavljati problem hroničnim bolesnicima. Astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebaju biti oprezniji i reducirati boravak na otvorenom. U Hercegovini će biti malo ugodnije, uz nešto stabilnije vrijeme, pri tome i neuobičajeno hladno, sa jačim udarima bure, što će remetiti opštu sliku. Negativni efekti promjene vremena djelimično će oslabiti tokom noći.

Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

Danas u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U nizinama će padati i slaba kiša. U Hercegovini sunčanije prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima slabe padavine su moguće na sjeveru i krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno će padati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

U utorak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje u večernjim satima. U Hercegovini sunčano. Prije podne lokalno slab snijeg ili susnježica u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 10 °C.

U srijedu: Pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama centralne i istočne Bosne magla. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu do 3, a dnevna od 2 do 7, na jugu do 11 °C.

U četvrtak: Pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 6 do 12 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije