Meteorolozi i za danas izdali upozorenja: Negdje vrelina, a negdje grmljavinsko nevrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi i za danas izdali upozorenja: Negdje vrelina, a negdje grmljavinsko nevrijeme
Radiosarajevo.ba / Kiša obradovala Sarajlije

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava pretežno oblačno u većem dijelu zemlje. Manje oblaka je u južnim područjima.

Meteorolozi su i za danas upalili "alarme", no, ovisno o regiji, danas se razlikuju po boji, ali i po tome na šta upozoravaju.

Pa je narandžasti meteoalarm zbog vrelina upaljen za područje Hercegovine, dok je žuti meteoalarm zbog vrućine upaljen za područja Tuzle, Krajine, Banje Luke... s druge strane, žuti meteoalarm, zbog očekivanog grmljavinskog nevremena upaljen je za područja Sarajeva i Livna.

Vlada FBiH: Prije godinu dana dočekala nas blokada i kriza, ovo smo uradili do sada

Vlada FBiH: Prije godinu dana dočekala nas blokada i kriza, ovo smo uradili do sada

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan-sedlo 15; Bugojno, Livno 17; Bihać, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg, Zenica 18; Gradačac, Sanski Most, Tuzla 19; Grude 21; Mostar 24 stepena.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike biće nešto povoljnije u odnosu na protekli period. Nakon svježije noći, uz mirniji san, prijepodnevni sati će također biti ugodniji. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Uz porast temperatura zraka i veći sadržaj vlage, u drugom dijelu dana će se pojačati osjet sparine, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Promjenljivo vrijeme i povremene padavine usloviće reakcije u vidu iscrpljenosti, dekoncentracije, nervoze.

Jako nevrijeme u Dalmaciji: "Za kratko vrijeme, palo pet litara"

Jako nevrijeme u Dalmaciji: "Za kratko vrijeme, palo pet litara"

Pred nama je stabilniji dan. Postepeno razvedravanje uslovit će i sunčane intervale ali i povećanje temperature zraka koje će ipak biti znatno niže u odnosu na prethodne dane. Na jugu zemlje u popodnevnim satima moguća je kiša i pljuskovi. Vjetar slab pretežno sjeveroistočnog smjera.

Maksimalne temperature zraka između 28 i 33 stepena u Bosni do 36 u Hercegovini. U Sarajevu pretežno oblačno uz više sunčanih intervala u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 30°C.

U petak umjereno oblačno i djelimično sunčano u Bosni, a u Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjeren promjenjivog smjera. Jutarnje temperature zraka od 14 do 19, na jugu 23, a najviše dnevne od 30 do 35, na jugu do 39°C.

U subotu pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Više padavina se očekuje u drugom dijelu dana. Minimalne temperature od 17 do 22, na jugu zemlje do 24, a maksimalne dnevne između 30 do 35, na jugu do 38 °C.

U nedjelju stabilno uz više sunčanih intervala. Više oblaka moguće je u prijepodnevnim satima. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu zemlje do 23. Najviše dnevne temperature od 27 do 33, na jugu do 35°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije