Meteorolozi: Danas nevrijeme, grmljavina, grad...

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi: Danas nevrijeme, grmljavina, grad...
Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Kupres 11, Livno 12, Bihać, Bugojno i Goražde 13, Sokolac 14, Ivan Sedlo i Sanski Most 15, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 17, Banja Luka 18, Doboj, Gradačac i Zvornik 19, Mostar, Neum i Tuzla 20, Bijeljina 21, Trebinje 23 stepena.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

 

Uz više svježine i povremene padavine, ugodnije će biti u jutarnjim satima, a tokom poslijepodneva, pod uticajem porasta temperatura, kod osjetljivih osoba su moguće izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi izbjegavati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.

 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se poslije podne i tokom večeri, u Krajini, centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na sjeveroistoku Bosne, poslije podne, postoje uvjeti za izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćen pojačanim udarima vjetra, a moguća je i pojava grada. Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m2, a u Krajini i sjevernim područjim i do 30 l/m2, lokalno i više. Vjetar umjeren, a na momente i pojačan promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 20 do 27, na jugu do 30 stepeni.

 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije