Meteorolozi dali novu prognozu: Danas opet visoke temperature, a evo kad stiže osvježenje

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi dali novu prognozu: Danas opet visoke temperature, a evo kad stiže osvježenje
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Turisti i vrućine u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Ivan-sedlo 16, Bihać i Široki Brijeg 17, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 18, Bugojno i Livno 19, Gradačac i Zenica 20, Grude 23, Mostar 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u sjeverozapadnim područjima Bosne nešto više oblačnosti, a u ostalim djelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima porast oblačnosti u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatua od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Nedim Sladić upozorava bh. građane: 'Rizik je iz dana u dan sve veći'

Nedim Sladić upozorava bh. građane: 'Rizik je iz dana u dan sve veći'

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, moguć je i kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 32 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Slično kao i proteklih dana, uz malo ugodnije večernje i jutarnje sate. Tokom poslijepodneva, sa jačanjem osjeta sparine, moguće su i izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja.

Objavljena je prognoza do utorka:

ZA 17.07.2022 (Nedjelja)., jutro u Bosni pretežno oblačno uz postupno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 36 stepeni. 

ZA 18.07.2022 (Ponedjeljak)., sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni. 

ZA 19.07.2022 (Utorak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije