Meteorolozi za danas najavili grmljavinsko nevrijeme u BiH: Evo kakva nas prognoza očekuje

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavili grmljavinsko nevrijeme u BiH: Evo kakva nas prognoza očekuje
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Bugojno, Ivan-sedlo i Livno 17, Široki Brijeg 18, Srebrenica 19, Bihać, Sanski Most, Sarajevo i Sokolac 20, Grude i Prijedor 21, Doboj, Tuzla i Zenica 22, Bijeljina i Trebinje 23, Gradačac 24, Banja Luka i Mostar 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Nedim Sladić: Koji dan bi vrućine "mogle malo popustiti"

Nedim Sladić: Koji dan bi vrućine "mogle malo popustiti"

Nestlé bilježi organski rast od 1,4% u prva tri mjeseca ove godine

Nestlé bilježi organski rast od 1,4% u prva tri mjeseca ove godine

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje na sjeveru sa slabom kišom. Tokom dana, uglavnom svježije, promjenjivo i nestabilno uz kišu, često u obliku pljuskova, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, najprije u sjevernim, a zatim u centralnim i djelimično južnim područjima. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, na momente i pojačan. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom , pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 34 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nakon svježije noći i mirnijeg sna, prijepodnevni sati će također biti ugodniji, potom u ostatku dana opšta slika djelimično će se pogoršati. Nestabilne vremenske prilike i pojačan osjet sparine loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga je neophodno izbjegavati jače fizičke aktivnosti, te provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza do utorka:

ZA 31.07.2022 (Nedjelja)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Lokalno u Bosni može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni. 

ZA 01.08.2022 (Ponedjeljak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni. 

ZA 02.08.2022 (Utorak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 35 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije