Meteorolozi objavili najnoviju prognozu: Budite i danas spremni na kišu i grmljavinu

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili najnoviju prognozu: Budite i danas spremni na kišu i grmljavinu
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Kiša rashladila Sarajlije

Jutros je oblačno u većem dijelu zemlje. Na jugu je djelomično vedro. Kiša pada u istočnim, centralnim i sjevernim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan-sedlo 14; Sokolac 15; Bihać 16; Bugojno i Sarajevo 17; Gradačac, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 18; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Tuzla i Zenica 19; Široki Brijeg i Zvornik 20; Grude 22; Trebinje 24; Mostar 26°C.

Danas u većem dijelu zemlje oblačno, djelomično vedro na jugu. Širom zemlje povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Grmljavina je moguća u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 33°C.

Nove čistke u Kremlju: Pao jedan od najbogatijih Putinovih saradnika

Nove čistke u Kremlju: Pao jedan od najbogatijih Putinovih saradnika

Veliko nevrijeme zahvatilo Sarajevo: Pogledajte najnovije snimke

Veliko nevrijeme zahvatilo Sarajevo: Pogledajte najnovije snimke

U Sarajevu oblačno. Povremeno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA su relativno povoljne. Usljed nižih temperatura i ugodnijih prijepodnevnih sati, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Osjećaju ugodnijeg vremena doprinijeti će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Ugođaj bi povremeno mogli pokvariti kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, 10.08.2022., preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom prije podne i sredinom dana. U Hercegovini lokalni pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 33°C.

Fascinantna fotografija Kemala Zorlaka tokom nevremena u Sarajevu

Fascinantna fotografija Kemala Zorlaka tokom nevremena u Sarajevu

U četvrtak, 11.08.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U petak, 12.08.2022., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije