Meteorolozi najavljuju kišu u BiH, a za vikend nas čeka lijepo vrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju kišu u BiH, a za vikend nas čeka lijepo vrijeme
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u Hercegovini.

Temperature zraka u 8 sati: Bugojno i Sokolac 6 stepeni, Bjelašnica i Drvar 7, Jajce 8, Bihać, Livno i Sanski Most 9, Ivan-sedlo, Prijedor, Srebrenica i Zenica 10, Banja Luka, Doboj, Sarajevo i Zvornik 11, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Tuzla 12, Mostar 17, Trebinje 18, Neum 21 stepen. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka očekuje u jutarnjim satima. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno uz mogućnost i slabog lokalnog pljuska. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

Dodik na mitingu: "Kad se bude odlučivalo o rezoluciji čitav dan ćemo provesti u Srebrenici"

Dodik na mitingu: "Kad se bude odlučivalo o rezoluciji čitav dan ćemo provesti u Srebrenici"

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika će biti relativno povoljna. Tokom jutra ugodnije, potom će se biometeorološke prilike djelimično pogoršati, izraženije u Hercegovini, gdje bi mjestimični porast naoblake i rijetki popodnevni pljusak mogli pokvariti ugođaj. Kod osjetljivih osoba, u drugom dijelu dana moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problemi sa snom.

Objavljena je prognoza za petak i oba dana vikenda:

10.09.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 30 stepeni.

11.09.2021 (Subota)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepen.

12.09.2021 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepen, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije