Meteoalarm za sutra izdao narandžasto upozorenje za Livno, Mostar i Trebinje

Radiosarajevo.ba
Meteoalarm za sutra izdao narandžasto upozorenje za Livno, Mostar i Trebinje

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje od 5. decembra  u 00 sati do 6. decembra u 00 sati, za tri grada u BiH, a zbog intenzivnih padavina, povremeno praćenih grmljavinom. Riječ je o  Livnu, Mostaru i Trebinju


Narandžasti meteoalarm upozorava da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. 

Prema izvještaju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni i Hercegovini krajem dana i u noći, s četvrtka na petak, očekuje se novo naoblačenje s juga i zapada koje će donijeti kišu. 

U BiH se u petak očekuje oblačno vrijeme s kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: u Hercegovini i na jugozapadu od 20 do 60 mm, lokalno i više, a ponegdje u centralnim dijelovima od 10 do 25 mm, a u ostatku zemlje od 2 do 10 mm. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije