Mercedesi, vile, stanovi, vikendice... Šta sve posjeduju najimućniji odbornici u BiH?

1
Radiosarajevo.ba
Mercedesi, vile, stanovi, vikendice... Šta sve posjeduju najimućniji odbornici u BiH?
Foto: RAS Srbija / Donosimo detalje

Odbornici u gradovima RS po bogatstvu slobodno na crtu mogu stati gradonačelnicima. Posjeduju kuće, vikendice, poslovne prostore, ali i pozamašne iznose na računima. Ali, ko su oni najbogatiji među bogatašima u odborničkim klupama?

Prema podacima objavljenim na zvaničnoj stranici Centralne izborne komisije BiH, ubjedljivu pobjedu odnosi odbornik SDS u Skupštini grada Derventa, Pero Đurić, sa nevjerovatnih 18 miliona KM!

On raspolaže sa čak devet stanova u vrijednosti od 597.870 KM, a pohvalio se i sa dvije kuće, koje je procijenio na 400.000 KM… Sve to je smješteno u BiH. Takođe, posjeduje zemljište koje vrijedi pola miliona, poslovni prostor od 877.100 KM, te firmu koju je procijenio na oko 15 miliona KM.

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Vozi dva Mercedesa od 100.000, a raspolaže i akcijama u vrijednosti od pola miliona maraka.

U stopu ga prati predsjednik Skupštine grada Doboj, Sevlid Hurtić, čija je imovina procijenjena na preko 13 miliona KM. Na svoje ime Hurtić ima pet stanova, koji vrijede nešto više od milion KM, tri kuće u vrijednosti od milion i po KM, te zemljište i poslovne prostore u vrijednosti od 70.000 KM.

Visokoj brojki najviše je doprinijela firma koju posjeduje, a koju je procijenio na 10 miliona KM, dok je imovinski karton „začinio“ garažama koje vrijede oko 200.000 KM.

U najvećem gradu Srpske, ubjedljivu pobjedu je odnio odbornik SPS, Milan Milaković, koji je „težak“ nešto više od pet miliona KM, čemu najviše doprinosi firma koju je procijenio na pet miliona, te vikendica u vrijednosti od 100.000 KM.

Među odbornicima u Prijedoru najšarolikiji imovinski karton posjeduje Predrag Starčević iz redova SDS. Starčević se „pohvalio“ kućom u Srbiji, koju je procijenio na 180.000 KM, ali i zemljištem u BiH u vrijednosti od 50.000 KM. Tu je i poslovni prostor, koji dostiže visokih 350.000 KM i firma od 100.000 KM.

Uspio je Starčević pored svega i uštedjeti, pa tako njegovi računi broje oko 300.000 KM.

Odbornik SNSD u Trebinju, Ranko Bošnjak, raspolaže imovinom u vrijednosti od preko dva miliona KM, od čega 450.000 ide na račun dva stana i 100.000 na automobil. Poslovni prostor u Crnoj Gori je procijenio na milion KM, a ima i dva stana u istoj zemlji u sličnoj vrijednosti.

U Zvorniku imovinski karton daje prednost takođe odborniku SNSD, Gordanu Vukoviću, koji je svoju imovinu procijenio na više od milion KM. Posjeduje stan u Srbiji od 180.000 KM i firmu od 900.000 KM. Nešto skromniji iznos “prikačio” je „astri“, koja vrijedi 15.000 KM.

U Gradišci pobjedu odnosi odbornik DEMOS, Vladimir Janković, sa 690.000 KM imovine. Posjeduje kuću od 180 kvadrata, koju je procijenio na 200.000 KM, zemljište od 100.000, te poslovni prostor od 300.000 KM.

Odbornik DNS, Savo Popić, najbogatiji je odbornik u Bijeljini. „Težak“ je 800.000 KM, od čega najviše vrijedi firma sa 250.000 KM, a posjeduje i kuću i zemljište u Brčkom. Vozi automobil „opel“ vrijedan 50.000 KM.

Kada su u pitanju opštine Istočnog Sarajeva, pobjednik nad svim opštinama je odbornik DNS u Istočnoj Ilidži, Mladen Lučić, koji je svoje bogatstvo procijenio na 10 miliona KM.

U Palama je najbogatiji odbornik PDP, Vladimir Lučić, sa nešto više od milion KM imovine, na Sokocu odbornik SDS, Miodrag Dupljanin, sa 700 i kusur hiljada. U opštini Istočno Novo Sarajevo pobjedu odnosi odbornik SNSD, Miljan Sladoje, u Trnovu takođe odbornik SNSD, Veljko Vlaški, dok je u Istočnom Starom Gradu najbogatiji odbornik SDS, Njegoš Plakalović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije