Menadžment FDS-a dao punu podršku policijskoj akciji FUP-a

Radiosarajevo.ba
Menadžment FDS-a dao punu podršku policijskoj akciji FUP-a
Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo realiziraju operativnu akciju kodnog naziva "FDS".

Navodno je riječ o istrazi nestanka cigareta iz Fabrike, a privedeno je više osoba te je pretres u toku.

Tim povodom oglasio se menadžment Fabrike duhana Sarajevo d.d. kako bi dao punu podršku organima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, kao i drugim institucijama zaduženim za suzbijanje nelegalnog prometovanja duhanskim proizvodima.

"Sigurni smo da će pripadnici FMUP-a, Tužilaštava i agencija profesionalno rasvijetliti sve okolnosti koje su dovele do današnje akcije, te da će počinioce najoštrije sankcionisati u skladu sa odgovarajućim zakonskim propisima", saopćeno je iz Fabrike duhana Sarajevo

"Zahvaljujemo se javnosti i medijima na razumijevanju da dok traju istražne radnje nismo u mogućnosti davati pojedinosti u vezi akcije, te još jednom izražavamo našu potpunu opredjeljenost da doprinesemo sprečavanju bilo koje vrste nelegalnih aktivnosti, pri  čemu ćemo dati svoj puni doprinos kao i uvijek do sada", stoji na kraju saopćenja..

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije