Memorijalna šetnja za tragično stradale doktorice Almu Suljić i Azru Spahić

0
Radiosarajevo.ba
Memorijalna šetnja za tragično stradale doktorice Almu Suljić i Azru Spahić
Foto: Facebook / Alma Suljić i Azra Spahić

Memorijalna šetnja za tragično stradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić bit će održana u Sarajevu u nedjelju, 26. maja (18 sati).

Ovo je potvrđeno iz Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, kpoje je organizator ove memorijalne šetnje.

“Šetnja kreće ispred Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa rutom kretanja do mjesta stradanja tj. mjesta gdje se sada nalazi Spomen ploča – Marijin Dvor. Na mjestu stradanja će biti upriličeno polaganje cvijeća i odavanje počasti smrtno stradalim kolegicama”, naveli su iz Udruženja.

EURO 2024 | Uživo iz Hamburga s utakmice Europskog prvenstva: Poljska - Nizozemska 1:0

EURO 2024 | Uživo iz Hamburga s utakmice Europskog prvenstva: Poljska - Nizozemska 1:0

Oni su u šetnju, osim studenata, pozvali građanke i građane Sarajeva, kao i ostalih gradova Bosne i Hercegovine da im se pridruže.

Podsjetimo, u nedjelju će biti prva godišnjica od tragične noći kada je Armin Berberović udario Azru Spahić i Almu Suljić na pješačkom prijelazu upravljajući vozilom u alkoholiranom stanju i bez vozačke dozvole.

Azra je preminula na mjestu, dok je Alma dobila teške povrede od kojih je preminula nekoliko dana nakon nesreće.

Arminu Berberoviću je trenutno u toku suđenje pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije