Memorandum za rješavanje stambenog pitanja Roma

Radiosarajevo.ba
Memorandum za rješavanje stambenog pitanja Roma

U Sarajevu će danas biti potpisan Memorandum o razumijevanju za primjenu Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja u okviru čega će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH i Ministarstvo za prostorno uređenje Federacije BiH izdvojiti 1.479.800 KM.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojiće 1.167.000 KM, a federalno Ministarstvo za prostorno uređenje 312.800 KM i sredstva bi trebalo da budu realizovana do kraja ove godine.

Ova sredstva mogu biti korišćena za izgradnju stanova i kuća, poboljšanje uslova stanovanja i sanaciju i urbanizaciju romskih naselja, a biće realizovana putem javnog poziva za prikupljanje projektnih prijedloga, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Memorandum o razumijevanju potpisaće ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i federalni ministar za prostorno uređenje Salko Obhođaš danas u 10.00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije