Melika Mahmutbegović podržala akciju "Race for the cure"

Radiosarajevo.ba
Melika Mahmutbegović podržala akciju "Race for the cure"
FOTO: Fena / Melika Mahmutbegović

Povodom skorog održavanja 11. humanitarne akcije pod nazivom "Race for the cure" (Trka/šetnja za ozdravljenje), čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH, registracija građana za ovaj događaj održana je i u Bugojnu u organizaciji Udruženja oboljelih i liječenih od tumora "Donna", a prisustvovala joj je i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović.

Ona je navela da, kad su u pitanju žene Bugojna, možemo biti izuzetno zadovoljni i ponosni na ove aktivnosti koje traju već jako dugo, te da je rad bugojanskog Udruženja prepoznat i na nivou Bosne i Hercegovine.

"Prilika je ovo danas da čestitam predsjednici udruženja, članicama i svima koji podržavaju aktivnosti udruženja "Donna". Karcinom je nažalost bolest koja uzima sve više maha, zato je jako važno ukazivati stalno ženama na potrebu preventivnih pregleda koji su često presudni za daljni tok lječenja. Poručila bih svim ženama da već od djevojačkog uzrasta počnu voditi računa o svome zdravlju" rekla je Mahmutbegović.

Predsjednica udruženja "Donna" Nihada Hadžić pozvala je sve građane da budu dio te globalne humane akcije i da svojim prilogom od 10 KM podrže sve one koji se bore protiv te opake bolesti.

Ovogodišnja 11. trka/šetnja za ozdravljenje će se održati  30. septembra ispred SCC-a u Sarajevu sa početkom u 11 sati, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije