Mektić: Velika Britanija upozorila i na mnoge druge države, ne samo na BiH

Fena
Mektić: Velika Britanija upozorila i na mnoge druge države, ne samo na BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić
Bosna i Hercegovina nije jedina zemlja na koju su vlasti Velike Britanije upozorile svoje građane, kada je riječ o prijetnji od terorističkih napada, pojasnio je danas ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

On je dodao da to nije ni poziv građanima Velike Britanije da ne putuju u BiH, niti najava terorističkih napada, nego jednostavno upozorenje koje vlasti upućuju građanima koji putuju i u brojne druge zemlje.

"Velika Britanija opasnost od terorizma kvalificirala je u nekoliko rangova, pa između ostalih lošiju procjenu od BiH imaju SAD, Njemačka, Francuska i Belgija, sa stepenom vrlo vjerovatnih terorističkih napada", istaknuo je Mektić.

Dodao je da ista procjena britanskih vlasti važi i za Austriju i Italiju, a to znači da postoji mogućnost terorističkog napada, dok su u blažoj kategoriju od BiH Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

Također, osvrnuo se i na izjave nekih dužnosnika RS-a o tome da na svakih deset kilometara ove zemlje postoji neki teroristički kamp, naglasivši da takve izjave štete interesima BiH.

"Ukoliko osobe iz sigurnosnih struktura imaju informaciju o tome neka je predoče u konkretan dokument te će se reagirati, ali to je sve to postala politička fraza i ne bi tome pridavao pažnju", zaključio je Mektić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije