Mektić u Abu Dhabiju o borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala

Anadolija
Mektić u Abu Dhabiju o borbi protiv terorizma i organiziranog kriminala
Fena / Dragan Mektić
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić predvodi delegaciju Ministarstva na INTERPOL-ovom forumu koji se održava u Abu Dhabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ovaj skup pod nazivom „Jedinstvo za sigurnost“ okupio je ministre unutrašnjih poslova, visoke policijske zvaničnike i predstavnike privatnog sektora, kako bi utvrdili odgovornosti i ulogu u borbi protiv budućih sigurnosnih prijetnji.

Tri glavne oblasti o kojima se razgovaralo su borba protiv terorizma, organiziranog kriminala i cyber kriminala. Također, jedna od tema na ovom skupu bila je važnost sigurnosti za privlačenje stranih investitora i ekonomski razvoj zemlja.

Na marginama konferencije Mektić se susreo i sa generalnim sekretarom INTERPOL-a Jurgenom Stockom.

Razgovarano je budućoj saradnji i najvećim izazovima za sigurnosni sektor, pri čemu je ministar Mektić izrazio spremnost za unaprjeđenje saradnje sa INTERPOL-om u svim oblastima borbe protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, terorizma i korupcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije