Mektić: Neka me tuže, imam dokaze da djeca iz RS-a idu na vojnu obuku u Rusiju

Radiosarajevo.ba
Mektić: Neka me tuže, imam dokaze da djeca iz RS-a idu na vojnu obuku u Rusiju
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, na molbu novinara, očitovao se danas povodom izjave potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića da će ga tužiti zbog njegovih sinoćnjih izjava u emisiji RTRS-a.

Suština Mektićevog odgovora je da nimalo ne brine zbog te najave i da zbog toga Stevandić nije morao ni sazivati danas press konferenciju.

"Stevandić je izabran greškom SDS-a i ni na koji način ne može uticati hoću li ja i dalje biti biran na funkcije, jer o tome odlučuju drugi. Kad bi on inače odlučivao, bili bismo u teškoj, tragičnoj situaciji", rekao je Mektić tvrdeći da Stevandića zapravo boli istina budući da postoje izjave svjedoka koje ga dovode u vezu sa slučajem ubistva s političkom pozadinom.

Mektić se nada, dodao je, da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a pozabaviti time.

"Šta znači to da će me tužiti? Neka tuži, baš me briga", kazao je Dragan Mektić koji također tvrdi da za sve što je izrekao u sinoćnjoj emisiji RTRS-a postoje dokumentacija i zabilješke policije o svjedočenjima koja su Stevandića povezivala s određenim slučajem, a da je na Stevandiću da dokazuje da li je i koliko involviran u situaciju vezanu za spominjano ubistvo te "još neke manje ili veće zločine u kojima se spominje, a u kojima su se pojavljivali crveni kombi i Crvene beretke u Banjoj Luci“.

U sinoćnjoj emisiji RTRS-a, ministar Dragan Mektić je bio učesnik debate s ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem. Debata je bila posvećena mnogim pitanjima vezanim za stanje sigurnosti.

Mektić je također danas ponovio da postoji određena video i druga dokumentacija koja govori o grupi djece od 14 do 20 godina starosti iz RS koja su odlazila na vojnu obuku u Rusiju.

"Neće u takve stvari otići nijedno dijete nekog funkcionera", kazao je povodom toga ministar sigurnosti BiH, dodajući da se iskorištava "sirotinja koja se bori za golu egzistenciju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije