Mektić i Cormack razgovarali o migracijama, trgovini ljudima i naoružanju

Fena
Mektić i Cormack razgovarali o migracijama, trgovini ljudima i naoružanju
Foto: Fena / Sastanak Mektića i Cormack
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu sa ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država Maureen Cormack s kojom je razgovarao o stanju u oblasti migracija, trgovine ljudima te kontroli naoružanja.

Cormack je upoznala ministra da će uskoro biti objavljen godišnji izvještaj o stanju u oblasti trgovine ljudima, te ukazala da postoji značajna zabrinutost kada je u pitanju nedostatak krivičnog procesuiranja, posebno osoba koje navode djecu na prosjačenje.

Informirajući je o aktivnostima na sprečavanju ilegalnih migracija, Mektić je izrazio nezadovoljstvo reakcijom tužilaštva u vođenju istraga i efikasnošću u procesuiranju osoba koje se bave trgovinom ljudima.

Tokom susreta je najavljena posjeta Mektića SAD-u iduće sedmice, kojom prilikom će biti održan niz sastanaka sa zvaničnicima Vlade SAD-a, FBI-a i Nacionalne sigurnosti SAD, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije