Meksički takmičari u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Meksički takmičari u Banjoj Luci

Iako WHO upozorava na sve manje izglede suzbijanja epidemije svinjske gripe, a sve zemlje uvode specijalne mjere nadzora, BiH će na rafting takmičenju u Banjoj Luci ugostiti takmičare iz cijelog svijeta, pa tako i Meksika.

Aleksandar Pastir, čovjek zaslužan za stvaranje ovog prvenstva, na saznanje javnosti da bi se u BiH uskoro mogli vidjeti i turisti iz Meksika odgovara da ni u jednom momentu nije bilo riječi o odgađanju prvenstva te da su obavijest o dolasku ekipa i takmičara iz rizičnih zemalja poslali na adrese svih nadležnih institucija, uključujući resorna ministarstva i zdravstvene stručnjake.

Svi takmičari, a posebice meksički, morali su dostaviti dokumentaciju o zdravstvenom stanju i potvrde da nisu zaraženi., a pri ulasku u BiH bit će podvrgnuti dodatnim kontrolama, upitnicima i stručnom nadzoru, navodi se iz Instituta za zaštitu zdravlja RS.

Načelnica Epidemiologije pri Institutu za zaštitu zdravlja RS, Janja Bojanić, kaže da su, u slučaju da ova prilika bude potencijalni izvor zaraze, spremni da zaražene izoluju, te da posjeduju mogućnosti lokaliziranja zaraze.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije