Mehmedović tvrdi: Andrej Plenković je prevario i Nancy Pelosi i Ukrajinu

7
Radiosarajevo.ba
Mehmedović tvrdi: Andrej Plenković je prevario i Nancy Pelosi i Ukrajinu
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Mehmedović tvrdi da je Krimska platforma prevara

Krimska platforma je velika hrvatska prevara, tvrdi Šemsudin Mehmedović, zastupnik (SDA) u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

"Plenković [Andrej Plenković, premijer Hrvatske, op.pr.] je prevario i Pelosi [Nancy Pelosi, čelnica američkog Kongresa, op.pr.] i Ukrajinu; Hrvatska je povećala izvoz u Rusiju za 59 posto.

Prvi parlamentarni summit Krimske platforme održan je prije dva dana u Zagrebu. Forma je odlična, ali suština nije. Nancy Pelosi sudjelovala na summitu Krimske platforme.
Plenković je prevario i Pelosi i Ukrajinu", pojašnjava Mehmedović.

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Oglasio se ministar Lakić: 'Dajemo sve od sebe da dođemo do rudara'

Prema pokazateljima, nastavlja on, izvoz iz Hrvatske u Rusiju je porastao.

"Hrvatska je povećala tokom jula izvoz u Rusiju za 59 posto u odnosu na isti period prošle godine. Kako prenosi TASS, u julu je izvoz iz Hrvatske u Rusiju iznosio 18,4 miliona eura. Što se tiče drugih zemalja EU, izvoz iz Estonije u Rusiju povećan je za 16 posto, Bugarske za deset posto, Austrije za pet posto i Latvije za jedan posto", ističe ovaj zastupnik.

Dalje tvrdi kako su ostale zemlje EU smanjile obujam izvoza u Rusiju, a Kipar je gotovo potpuno obustavio isporuke za 99 posto: "Slijede Luksemburg sa 82 posto, Francuska 76 posto, Švedska 75 posto i Češka 70 posto."

"Sada će lakše razumjeti Bosnu! Svi varaju Ukrajinu, i na njenoj muci zarađuju", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije