Mehmedović odgovorio Dačiću: Podsjećam vas na zlodjela upravo vaše Srbije

4
Radiosarajevo.ba
Mehmedović odgovorio Dačiću: Podsjećam vas na zlodjela upravo vaše Srbije
Foto: Arhiv / Šemsudin Mehmedović i Ivica Dačić

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, reagirao je na nove provokacije Ivice Dačića, predsjednika Skupštine Srbije. 

Podsjetimo, Dačić je rekao da Beograd neće dozvoliti da se pritiscima promijeni Dejtonski sporazum, te da su odnosi Srbije i RS primjer kako treba da izgledaju odnosi dvije najbliže zajednice.

Šemsudin Mehmedović rekao je da zaslugu za sva zla svijeta u BiH ima upravo Dačićev režim, kao i da je agresija na BiH ostala ispod stola zahvaljujući neprincipijelnom stavu međunarodnih zvaničnika. 

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Okupacija ispod stola 

Ponovo ‘prva truba’ Vučićevog režima prijeti Bosni. Za sva zla ovog svijeta u Bosni i Hercegovini, veliku zaslugu upravo ima vaš režim. Stoga vaša agresija na Bosnu jeste ostala ispod stola, ali zahvaljujući neprincipijelnom stavu međunarodnih zvaničnika, kao i površnosti domaćih. 

Zato vas podsjećam na zlodjela upravo vaše Srbije, koja je institucionalno podržavala paravojne organizacije da počine GENOCID u Bosni. A za primjer nije mogao niko pojedinačno narediti upotrebu avijacije Srbije da bombarduje Bosnu i njen narod do upravo institucije vaše privatne države. Stoga, najviše što možete uraditi za bosanski narod i državu je da nas ostavite na miru. A mi ćemo znati urediti svoje odnose i bez vas",  napisao je Mehmedović uz faksimil naređenja Blagoja Adžića, generalpukovnika, tadašnjem izvršiocu naređenja Željku Ražnjatović Arkanu.

Naredbe koje su izdate prenosimo u cijelosti: 

Izvršiti prodor na liniji Bijeljina-Loznica-Višegrad pri čemu raseliti muslimansko stanovništvo bez obzira na žrtve.

1. Bez obzira na žrtve zauzeti sve strateške objekte. Ukoliko zatreba, aktivisati jedinice Jovića, Vučurevića, Luića Nikole te hercegovački i drinski korpus, kao i užički.

2. Prije početka akcije povezati se sa Milasavom Gagovićem i general-majorom Ratkom Mladićem i zatim dejstvovati zajednički. Komadanti korpusa garnizona na području ratnih operacija i čišćenja tereta su pod komandom pukovnika Ražnjatovića i dužni su ispunjavati isključivo njegova naređenja.

3. U slučaju potrebe, gen. Mladić brinuće za podršku Tigrovima, Vukovima s Vučjaka i Bijelim orlovima kao i podršku avijacije. Pri tome se javiti direktno generalu Ninkoviću odnosno Stevanoviću i Bajiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije