Mehmedović: Moje hapšenje je čista osveta

Radiosarajevo.ba
Mehmedović: Moje hapšenje je čista osveta

Foto: Dnevni avaz

Poslanik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović pušten je iz zgrade Tužilaštva BiH oko 18 sati, a nakon puštanja na slobodu kratko je kazao da je utakmica tek počela, javlja Fena.

Šemsudin Mehmedović na slobodi

„Postoji drugo poluvrijeme i naravno produžeci. Nadam se dobrom ishodu“, kazao je kratko Mehmedović te dodao da je njegovo hapšenje čista osveta ne želeći precizirati čija, prenosi BHRT.

Mehmedović je Tužilaštvo napustio u pratnji advokata Senke Nožice i Nermina Vile.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su osumnjičenog Šemsudina Mehmedovića danas oko 17 sati Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje u skladu s Krivičnim zakonom BiH.

Iz Tužilaštva BiH je rečeno da hapšenje Mehmedovića nije izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH, a Mehmedović je u poslijepodnevnim satima po nalogu postupajućeg tužioca pušten na slobodu.

Tužilaštvo nije predložilo pritvor

Nožica je kazala da su se advokati bojali da će biti određen pritvor za Mehmedovića što se nije dogodilo, odnosno Tužilaštvo nije predložilo pritvor.

„Sve što se dalje bude radilo radit će se u skladu sa zakonom. Ako neko bude pozvao Mehmedovića odazvat će se u čvrstom uvjerenju da će se i dalje sve raditi u skladu sa zakonom“, istaknula je Nožica.

Mehmedović je uhapšen jutros zbog, kako su kazali u SIPA-i, osnovane sumnje da je počinio ratne zločine protiv srpskog stanovništva na području Tešnja.

BHRT navodi i da je Mehmedović jutros trebao svjedočiti u Tužilaštvu BiH po prijavi koju je podnio protiv direktora SIPA-e Gorana Zubca zbog ubistva bošnjačkog civila 1992. godine na Ilidži.

Mehmedović je trebao svjedočiti protiv Zubca

Ova televizija navodi da je istraga trajala oko 10 mjeseci te nezvanično prenosi da je istraga obuhvatila i Amira Ahmića oficira za vezu s Haškim tribunalom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije