Mehmedić isključen zbog pregovora sa SDP i SDA

Radiosarajevo.ba
Mehmedić isključen zbog pregovora sa SDP i SDA


Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Amer Jerlagić izjavio je danas agenciji Fena da su Besim Mehmedić i Mirsad Pindžo isključeni iz te stranke jer su, prvenstveno Mehmedić, mimo znanja stranačkih organa, njenog Kantonalnog vijeća i drugih, pregovarali o formiranju skupštinske većine u Kantonu Sarajevo.

Fikreta Mulaosmanović i Sabahudin Hodžić nisu izbačeni, već su u međuvremenu svojevoljno istupili iz stranke, kaže Jerlagić

Prvo je razgovarano sa Socijaldemokratskom partijom BiH o zadržavanju stare većine, a onda su, također mimo znanja organa SBiH, uslijedili razgovori sa Strankom demokratske akcije, rekao je Jerlagić, što on smatra uskim interesima Besima Mehmedića i Pindže kao dijela tog "tima ličnih interesa".

Svi oni su jučer, između ostalih, prisustvovali sastanku koji je na Jerlagićevu inicijativu održan u Predsjedništvu SBiH, gdje su, kako navodi predsjednik, sučeljeni argumenti jedne i druge strane.

Jerlagić kaže da je bio neprihvatljiv ultimatum  tipa: "ili će isključivo oni voditi pregovore (o formiranju skupštinske većine mimo organa stranke) ili ne" i uslijedila je odluka o isključenju navedenih članova SBiH.

Mehmedić, bivši direktor Zavoda za izgradnju, prije četiri godine bio je imenovan za premijera Kantona Sarajevo, nakon dogovora čelnih ljudi SBiH i SDA. Bio je ministar u kantonalnoj i federalnoj vladi; nakon nekoliko ministarskih mandata bio je i direktor više zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije