Mehmedović odgovorio Cvijanović: 'Željka i njene želje. Velika Srbija je mrtva kao Milošević'

26
Radiosarajevo.ba
Mehmedović odgovorio Cvijanović: 'Željka i njene želje. Velika Srbija je mrtva kao Milošević'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović je danas, 31. marta, odgovorio je na izjave Željke Cvijanović, člana Predsjedništva BiH.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Nije jasno Željki Cvijanović kako je ona na crnoj listi SAD, a ja nisam. Na listu američkih sankcija se dolazi, to je valjda svima osim njoj jasno, zbog kriminala, korupcije, potkradanja vlastitog naroda, a ne zbog učešća u odbrani države i naroda.

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

To što se Cvijanović osjeća pozvanom da reagira na činjenice koje sam iznio, reciklirajući stare karadzićevske i ratnohuškačke izmišljotine o mudžahedinima samo potvrđuje da sam apsolutno upravu kada kažem da novim talasom destabilizacije kao i svim opasnim akcijama Dodika, diriguju Beograd i Zagreb.

Ciprizacija BiH, stvaranje zamrznute podjele države na zone kojima kontroliraju vanjski faktori, samo je jedna faza plana stvaranja velike Srbije i komadanja Bosne i Hercegovine.
Hrvatska i jeste lobirala za izborni zakon samo da bi pripojila Federaciju i uzela polovinu BiH po modelu medjunarodno priznatog Cipra, a Dodik i Vučić sanjanju da od RS naprave Sjeverni Cipar i misle da će ih čak i Turska u tome podržati.

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Što se tiče, laži koje iznosi Cvijanović, one su samo nastavak dehumanizacije Bošnjaka, koja bi trebala biti dovoljno opravdanje za novi genocid. Za Cvijanović i njene političke šefove 'mudžahedin' je bila i tek rođena Fatima Muhić žrtva genocida u Srebrenici, kao i civili žene i djeca spaljeni na živoj lomači u Višegradu.

Velika Srbija je mrtva kao Milošević, a živa kao i sve budale koje je sanjaju i još planiraju. Iz reakcije na moje stavove o nakani Dodika i Vučića da iskoriste nametanje izbornog zakona za ciprizaciju BiH u kojoj bi Hrvatska izlobirala u EU da je teritorij Federacije BiH jedina medjunarodno priznata BiH i bude primljena u EU, a RS ostala samoproglašena i van EU i poklonjena Srbiji, vidim da se najviše boji za sudbinu Sattlera koji očito 'nabacuje' priliku Hrvatskoj i Čoviću da u EU nametnu opciju i plan da samo jedan dio BiH bude primljen u EU a dio, RS, ostane nepriznat i samoproglašen. I najvećim budalama je jasno da i Srbija i Hrvatsku imaju isti cilj", poručio je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije