Meggle: U našem mlijeku nema tragova aflatoksina

Radiosarajevo.ba
Meggle: U našem mlijeku nema tragova aflatoksina

Nakon što su hrvatski mediji objavili da se u mlijeku kompanije Meggle iz Bihaća nalazi nedozvoljena količina aflatoksina, iz Megglea su to oštro demantovali navodeći da su uzorke poslali na analizu i da su negativni.

Podsjećanja radi, mediji u susjednoj zemlji objavili su kako su u Trajnom mlijeku kompanije Meggle, koje ima 2,8 posto mliječne masti, pronađene nedozvoljene količine aflatoksina.

"Svoje proizvode smo poslali na analizu u certificirani i ovlašteni laboratorij. Analize su pokazale da u mlijeku i mliječnim proizvodima proizvedenim u Meggle mljekari u Bihaću nema tragova aflatoksina.

Naš tim stručnjaka će i dalje biti u aktivnoj vezi sa proizvođačima mlijeka i sa predstavnicima ovlaštenih laboratorija u cilju vršenja pojačanih i dodatnih kontrolnih mjera nad sirovinama i gotovim proizvodima, a sve u cilju zaštite naših potrošača. Kao odgovorna bh. industrija mlijeka i mliječnih proizvoda uvjeravamo cijenjene potrošače da činimo sve kako bi nastavili ostvarivati visoke standarde u sigurnosti i kvaliteti naših proizvoda", saopšteno je iz ove kompanije.

Posljednjih dana, u mlijeku diljem regije pronađeni su tragovi nedozvoljene količine toksične tvari aflatoksin, o kojoj više čitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije