Međureligijsko vijeće: Vjerski objekti u BiH trebaju bolju zaštitu

Radiosarajevo.ba
Međureligijsko vijeće: Vjerski objekti u BiH trebaju bolju zaštitu

Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovine danas će u Bijeljini pozvati predstavnike crkava i vjerskih zajednica iz tog grada, te načelnika Opštine Bijeljina da zajedno osude napad na Salihbegović džamiju u Majevičkoj ulici u Bijeljini, piše Fena.

"Vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima predstavnika vjerskih zajednica i crkava, predstavnika nadležnih organa vlasti i angažmanom medija obezbijediti bolju zaštitu svim vjerskim objektima i drugim objektima od značaja za crkve i vjerske zajednice širom BiH", navode iz MRV-a BiH.

U najavi današnjeg događaja navodi se da je Međureligijsko vijeće u BiH, u sklopu projekta Monitoring napada na vjerske objekte i druga mjesta od značaja za crkve i vjerske zajednice u BiH primilo prijavu o napadu na Salihbegović džamiju u Bijeljini, koji se desio u noći sa subote na nedjelju, s 24. na 25. januar ove godine kad su još uvijek neidentifikovani počinioci, kamenicama i ciglama razbili šest prozora na tom vjerskom objektu.

Predstavnici Međureligijskog vijeća će danas posjetiti Salihbegović džamiju, koja je u završnoj fazi obnove i više puta bila meta napada huligana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije