Kavalec: "Međunarodna zajednica nije u poziciji snositi troškove izbora"

1
Radiosarajevo.ba
Kavalec: "Međunarodna zajednica nije u poziciji snositi troškove izbora"
FOTO: Fena / Šefica misije OSCE-a u BiH ambasadorica Kathleen Kavalec

Šefica Misije OSCE-a u BiH, ambasadorica Kathleen Kavalec, je sa međunarodnim i lokalnim zvaničnicima posjetitla hotel Walter Sarajevo u kojem su smještene ukrajinske izbjeglice.

Osvrnula se i na oktobarske izbore u BiH koje CIK raspisao. Vijeće ministara BiH novac još nije obezbijedilo, a rok je 19. maj 2022. godine, piše N1.

"Što se tiče nas kao organizacije, obaveza da redovito i na vrijeme provodi izbore je jedna od ključnih obaveza koje je BiH preuzela kao članica OSCE-a.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Srebrenice, rano ljuta

Pozdravljamo potez CIK-a koji je raspisao izbore i da će Vijeće ministara BiH doznačiti sredstva potrebna za organizaciju izbora na vrijeme.

Prije svega, ne želim spekulisati o tome šta će se desiti u budućnosti, ali nadležni organi BiH dužni su iskoristiti sredstva koja im stoje na raspolaganju da bi organizirali izbore, a međunarodna zajednica nije u poziciji da snosti te troškove", kazala je Kavalec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije