Međunarodna potraga za 3-godišnjim Alenom Bukvom

Radiosarajevo.ba
Međunarodna potraga za 3-godišnjim Alenom Bukvom

 

Godinu od nestanka troipogodišnjeg Alena Bukve iz mjesta Kotuš kod višegradskog naselja Međeđa potraga ni do danas nije dala nikakve rezultate.

„S obzirom na to da ni do danas nismo pronašli dječaka niti njegovo tijelo, raspisali smo međunarodnu potragu. Od tog slučaja nismo odustali, jer dok god nemamo tijelo, to je za nas otvoren predmet“, kazala je za Avaz Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.  

U potrazi za dječakom, danas godinu starijim, učestvovali su komšije i policija, specijalci, radnici na zaštiti šuma, ali ni fotografija koja je dostavljena medijima i opis dječaka duže plave kose, visokog oko 80 centimetara, koji otežano komunicira zbog izražene mucavosti, istragu nije pomjerila s mrtve tačke.

Dječak je nestao 16. maja 2012, a posljednji put je, navodno, viđen kako se bez odjeće igra ispred porodične kuće. „Ja sam u kući gulila krompir za čorbu, babo je kopao u vrtu, a muž mi je otišao da u šumi siječe pritke. Skinula sam ga da bih ga okupala i bio je ispred vrata. Kad sam izašla, ni traga ni glasa od njega“, kazala je odmah nakon nestanka Alenova majka Emina Bukva.

Danas u Kotušu, gdje brojna porodica Bukva jedva preživljava i djeca odrastaju u teškim uvjetima, ništa novo ne mogu reći.  U policiji tvrde da posjeduju informacije na kojima rade te da nijedan od mogućih scenarija ne isključuju.

„Raspolažemo određenim operativnim saznanjima koja nisu baš za javnost i o tome ćemo kada dođe vrijeme. Ne mogu reći da vršimo pretragu terena, to smo radili kada je bilo vrijeme za to, ali imamo neka saznanja. Uzimali smo i određene telefonske listinge, ali ništa još nije za javnost“, ističe Tešić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije