Međunarodna naučna konferencija "Savremeni izazovi u cyber sigurnosti"

Radiosarajevo.ba
Međunarodna naučna konferencija "Savremeni izazovi u cyber sigurnosti"
Foto: UNSA / U povodu obilježavanja Dana Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

U povodu obilježavanja Dana Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Fakultet organizuje tradicionalnu multidisciplinarnu Međunarodnu naučnu konferenciju XVIII Dani kriminalističkih nauka “Savremeni izazovi u cyber sigurnosti”.

Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je za četvrtak 3. oktobra 2019. godine u prostorijama Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, sa početkom u 17.00 sati, a radni dio Konferencije planiran je za petak, 4. oktobra 2019. godine.

Ovo je već tradicionalna, 18. po redu Međunarodna naučna konferencija “Dani kriminalističkih nauka”.

Konferencija će, pored prijavljenih učesnika sa naučnim radovima, okupiti i učesnike -
predstavnike akademske zajednice, predstavnike agencija za provedbu zakona, sistema krivičnog pravosuđa, privatnih zaštitarskih firmi, kao i nevladinog sektora iz cijelog regiona.

Na Konferenciji će se raspravljati o kriminalističkim, kriminološkim, sigurnosnim, pravnim, viktimološkim, sociološkim, psihološkim i drugim aspektima cyber sigurnosti, a više od 60 autora prijavili su svoje radove za učešće u Konferenciji. Autori dolaze iz različitih država, i to Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Kosova i Sjedinjenih Američkih Država.

Sa FKN-a ističu da će pozvani predavač koji će održati uvodno plenarno predavanje biti dr. Itamara Lochard, naučna oblast Cyber Police Studies, sa George Mason University, Sjedinjene Američke Države.

Povodom Dana kriminalističkih nauka Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu posjetit će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, koji će se obratiti učesnicima Konferencije, a svoj dolazak na ovaj događaj potvrdila je i komandantica NATO Štaba Sarajevo, brigadna generalica Marti J. Bissell, kao i brojni ugledni gosti, dekani visokoškolskih ustanova iz regije, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, te predstavnici diplomatskog kora u našoj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije