Medicinski radnici izašli na skup podrške Alenu Šeraniću kojem su SAD uvele sankcije

7
Radiosarajevo.ba
Medicinski radnici izašli na skup podrške Alenu Šeraniću kojem su SAD uvele sankcije
Foto: N1 / Skup podrške Alenu Šeraniću

Društvo doktora medicine RS i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica RS danas su na nekoliko minuta zaustavili proces rada i izašli ispred svojih zdravstvenih ustanova, te na taj način pružili podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS Alenu Šeraniću kojem su SAD nedavno uvele sankcije.

“Podrška ministu Šeranića u njegovoj pravednoj borbi protv nametnutnih odluka. On je profesionalac i u vrijeme COVID-a se pokazao kao istaknuti borac i profesionalac. Ne vršimo pritisak na ambasadu Amerike. Podržavamo ministara sa ljudske strane i mislimo da su sankcije nepotrebne”, kazao je Aleksandar Kraljić, predsjednik skupštine Udurženje medicnish sestara i tehničara RS, piše N1.

Istakao je da je skup nepolitički i da zbog ovog prosvjeda pacijenti neće ispaštati. Prisutnima se obratila i Biljana Ćurguz, medicinska sestra na UKC RS. Ona je prvo poruku podrške pročitala na engleskom jeziku.

Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

“Radio je na izgradnji bolnica i renoviranja već postojećih. Tokom pandemije imali smo sve što je potrebno za rad zahvaljujući njegovom zalaganju. Ovo je nezabilježen napad na medicinske radnike.”

Podsjetimo, SAD su sankcije Šeraniću uvele zbog podsticanja secesionističkih napora RS za vođenje implementacije Zakona o lijekovima i lijekovima RS, koji je njegovo ministarstvo dostavilo Narodnoj skupštini RS na razmatranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije