Maureen Cormack: Impresivna hrabrost učesnika 'Marša mira'

Fena
Maureen Cormack: Impresivna hrabrost učesnika 'Marša mira'
Američka ambasadorica u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack obišla je Memorijalni centar u Potočarima dan prije obilježavanja 22. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici.

Cormack se susrela s učesnicima ''Marša mira'' i pješačila jednu etapu s njima.

Susreli su se u Šušnjarima kod Srebrenice odakle je prema Potočarima pješačila oko tri kilometra, a učesnicima je kazala da već treću godinu dolazi da bi razgovarala, da bi susrela hrabre i odvažne ljude koji odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici.

"Želim da budem mali dio ovog marša mira. Istinski je impresivna hrabrost ovih ljudi za nas i to što koračaju stazom kojom su prošle žrtve genocida i oni koji su uspjeli izbjeći tu sudbinu. Dok gledamo naprijed treba da puno radimo da pravda bude zadovoljena, da se radi na pomirenju, ekonomskom razvoju i napretku BiH tako da bi i djeca Srebrenice mogla ostati u BiH i graditi svoj život", istakla je Cormack.

Za obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici, 11. jula, sve je spremno i prema najavi predsjednika Organizacionog odbora i bivšeg načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića ne bi trebalo biti smetnji.

Tabuti 71 žrtve genocida koje će biti ukopane ove godine iz fabrike akumulatora u Memorijalni centar, gdje će sutra biti dženaza, bit će uneseni večeras.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije