'Masoni se ježe Boga i Hrvata!'

Radiosarajevo.ba
'Masoni se ježe Boga i Hrvata!'

U Mostaru je jutros započelo zasijedanje Hrvatskog sabora u organizaciji dva HDZ-a. 

Zasjedanje je započelo intoniranjem himne Republike Hrvatske, nakon čega je izvršen izbor radnog predsjedništva i povjerenstva za vjerodajnice. Pročitana je i deklaracija o Domovinskom ratu, gdje je izraženo negodovanje zbog procesa vodstvu bivše Herceg Bosne u Hagu, kao i zgroženost zbog presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Na Sabor su pozvani izabrani dužnosnici deset stranaka s hrvatskim predznakom - HDZBiH, HDZ 1990, HKDUBiH, HSP Herceg-Bosne, HSSBiH, Ujedinjena HSP, Demokratski centar BiH, Hrvatski pravaški blok BiH i HSP dr. Ante Starčević Herceg-Bosne. Saboru prisustvuju i predstavnici Biskupske konferencije BiH.

 Nakon biranja radnog predsjedništva i povjerenstva za vjerodajnice, skupu se obratio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.


“Mnoge poruke se moraju poslati danas. BiH danas nije pravna država. Želimo apsolutnu državu u kojoj ćemo svi prema zakonima biti jednaki bez obzira kako se zovemo i to što ćemo s neke govornice ili svojim djelovanjem misliti drugačije, ne smijemo razmišljati da ćemo sutra zbog toga biti procesuirani, bez obzira s koje razine vlasti. Od vas je mnogih došao prijedlog da pošaljemo snažnije poruke od onih koji će se danas izreći. Mislim da se ta odlučnost mora pokazati drugačije, da je to naša BiH....  Naša odgovornost je prema onima koji će doći, mi želimo stvoriti uslove za mlade ljude, da imaju šanse učiti na svojim sveučilištima, svojim srednjim školama i osnovnim školama na svome jeziku i da se ponose na to da su Hrvati. Mii želimo da ta generacije odraste na jednom pdouzetničkom duhu, da ti mladi ljudi nemaju razloga nigdje ići, takvu želimo BiH, da stvaramo ambijent, da se ponosimo svime onima što su nam neki željeli zatrt.”, rekao je između ostalog Dragan Čović.

Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić je istakao  da Hrvati do sada nisu imali mogućnosti zašititi svoje nacionalne interese i  da uprkos svim naporima međunarodne zajednice BiH nije  ni na milimetar bliže samoodrživosti.

“Ni jedan narod u BiH ni pojedinac se ne može identificirati s ovakom državom, jer nije funkcionalna. Ovim nisam rekao ništa novo, ovo je općeniti stav međunarodnih čimbenika,  stvarnost okrutne zbilje, naspram stvarnosti smisla. Zašto smo se okupili usljed velikog tjedna? Mi, koji smo svojim glasom odlučili o nezavisnosti ove zemlje, mi koji smo odlučujuće doprineli njenoj obrani, mi koji smo u temelje ove zemlje ugradili isntitucije Hrvatske zajednice Herceg Bosne, političkim nasiljem domaćih i međunarodnih moćnika i cinika mi smo izbačeni iz tih institucija.”, rekao je Ljubić.

Predstavnici pravaških stranaka spominjali su potrebu ujedinjenja naroda BiH protiv inostranih izrabljivača, a jedan od njih je, pozdravljajući sa “Bog i Hrvati” ustanovio da se od tog pozdrava evropskim masonima ježi kosa na glavi.  

Skupu se obratio i tajnik biskupske konferencije msgr. Ivo Tomašević, koji se izjasnio protiv majorizacije nad hrvatskim narodom u BiH, na koju je Rimokatolička crkvaviše puta upozoravala.

Hrvatski narodni sabor se može direktno pratiti na TV linku: http://erotel.tv/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije