Mašinovođa Željeznica FBiH o kobnoj noći: 'Nešto što kao čovjek nikada neću moći zaboraviti'

2
Radiosarajevo.ba
Mašinovođa Željeznica FBiH o kobnoj noći: 'Nešto što kao čovjek nikada neću moći zaboraviti'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Katastrofa u Donjoj Jablanici

Na društvenim mrežama pojavio se snimak mašinovođa Željeznica FBiH koji svjedoče o svojim iskustvima tokom prirodne nepogode koja je pogodila dijelove Bosne i Hercegovine i odnijela ljudske živote.

U uvodu videa, mašinovođe opisuju ljepotu prirode na tom području, prije nego što su se suočili s katastrofom.

U svojoj priči, oni se prisjećaju noći kada su obavljali svoje svakodnevne dužnosti. "Ovako je nekada bilo...", počinje snimak, dok se sjećaju trenutaka kada su udarili u drvo, ne sluteći da će im upravo to drvo spasiti živote.

Požar u Sarajevu: Gorjeli boksovi na pijaci

Požar u Sarajevu: Gorjeli boksovi na pijaci

U 4:30sati, dok su prolazili kroz Most Begića i Begovića, situacija na terenu bila je još uvijek nejasna. Ali u zoru, priroda je pokazala svoje zube, a njihovo putovanje prema Jablanici pretvorilo se u borbu s potresnim scenama koje su ih zatekle.

Cijeli video možete pogledati ispod: 

Nesreca Jablanica

Pogledajte kako su mašinovođe Željeznica FBiH doživjele nesreću u Jablanici. Te noći, dok su bili na radnom mjestu, desila se prirodna nesreća koja ih je zatekla u trenutku kada su obavljali svoje svakodnevne dužnosti. Njihova priča oslikava hrabrost i suočavanje s nepredvidivim okolnostima koje mogu nastupiti u toku rada, posebno kada je priroda u pitanju.

Posted by Info Tuzla i tuzlanska regija on Saturday, October 12, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije