Mašić traži da zastupnici Parlamenta FBiH razmatraju stanje na KCUS-u

Radiosarajevo.ba
Mašić traži da zastupnici Parlamenta FBiH razmatraju stanje na KCUS-u

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH počeli su zasjedanje na kojem je predviđeno da se po hitnom postupku izjašnjavaju o predloženim izmjenama i dopunama zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, federalnim upravnim taksama i tarifi federalnih upravnih taksi, te o električnoj energiji u FBiH.

Na dnevni red uvrštene su i izmjene zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH, matičnim knjigama i o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije.

Osim toga, planirano je očitovanje o prijedlozima zakona o računovodstvu i reviziji u FBiH i registru finansijskih izvještaja, kao i Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, te dvjema odlukama o prihvatanju zaduženja za realizaciju projekata, koji se odnose na vodovod u Visokom i jačanje bankarskog sektora.

Zastupnik Kluba SDP-a BiH Damir Mašić predložio je da se navedeni dnevni red dopuni s dvije tačke kako bi zastupnici razmatrali situaciju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), te brisanje svih etničkih prefiksa iz naziva javnih poduzeća iz nadležnosti Vlade FBiH i poduzeća s većinskim državnim kapitalom u kojima prava upravljanja ima Vlada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije