Mašić i Magazinović odgovorili Komšiću: Zašto neki jasno ne kažu da moraju sa SDA

Radiosarajevo.ba
Mašić i Magazinović odgovorili Komšiću: Zašto neki jasno ne kažu da moraju sa SDA
Foto: RSA, SDP, AA / Mašić, Magazinović, Komšić
Intervju člana Predsjedništva BiH i lidera Demokratske fronte Željka Komšića podgoričkoj Pobjedi izazvao je dosta pažnje u bosanskohercegovačkoj političkoj javnosti.

Komšić je u intervjuu kritizirao neke istaknute članove SDP-a da postaju "ksenofobični i  isključivi".

"Građane počinju da dijele na urbane i na ruralne. To što sam rođen u Sarajevu, a neko drugi u nekom selu, za mene ne znači ništa. Ne možete graditi ljevicu, a zagovarati urbani radikalizam. Na to ne pristajem", rekao je Komšić.

Indikativna je i njegova ocjena da je odlazak Bh. bloka (SDP, Naša stranka, Demokratska fronta)  u opoziciju na državnom i entitetskom nivou – rizična odluka.

"Iako je opozicioni status u našem biračkom tijelu očito veoma popularan, bojim se da bi logika 'vječne opozicije' u političkom smislu mogla doći glave i ljevici i političkim strukturama koje se zalažu za multietničku BiH. Jer građani će u jednom momentu s pravom reći – dobro, pa zašto mi uopšte za vas glasamo. Najzad, naivan je onaj ko misli da će BH blok na sljedećim izborima uspjeti osvojiti 51 procenat podrške i time steći pravo da sam napravi vlast", poručio je Komšić u intervjuu Pobjedi.

Na reakciju iz SDP-a nije trebalo dugo čekati. Damir Mašić, politički direktor SDP-a, napisao je na twitteru vrlo jasnu poruku.

"Nije mi jasno zašto neki ljudi vrlo jasno, otvoreno i glasno ne kažu da žele, odnosno, moraju da idu sa SDA. Pakovati lični interes, odnosno, moranje u celofan navodnih 'principa' uz tzv. 'očekivanje građana' jednostavno smrdi", napisao je Mašić.

Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a, poručio je kratko…

"Vrijeme je za vraćanje dugova..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije