Reakcija / Martina Mlinarević nakon presude vojniku: Hvala, dobri ljudi, rasplakalo me!

11. 06. 2021. u 17:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 51

Općinski sud u Ljubuškom donio je pravosnažnu presudu protiv Jurice Pavlovića iz Ljubuškog, pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zbog poruke koje je putem Facebooka uputio književnici Martini Mlinarević, aktuelnoj ambasadorici Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici.

Podsjetimo, nakon što je u avgustu 2019. na Facebooku objavila vijest da joj je zabranjeno da predstavi svoju knjigu Huzur na festivalu u Čitluku, Martina Mlinarević dobila je niz prijetećih poruka koje obiluju govorom mržnje.

Jednu od takvih poruka uputio joj je vojnik Jurica Pavlović nazivajući je, između ostalog, „izdajnicom“ svoga naroda i „neprijateljem Hrvata“.

Na ovu vijest danas je reagirala i ambasadorica Mlinarević:

"Općinski sud Ljubuški, hvala dobri ljudi moga rodnog grada, koji imate snage pokazati čast i poštenje. Rasplakalo me.

Prva reakcija suda, nakon svih godina, nakon svih pretrpljenih online ružnoća, čoporativnog čerečenja i cyberbullinga kojem sam izložena."

Rasplakalo me, zaključila je Mlinarević, "jer će spomenuti Jurica valjda naučiti, da željeti nekome smrt, tko ti ništa načinio nije u životu, nikada ne vodi ničemu".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA