Martina Mlinarević nakon presude vojniku: Hvala, dobri ljudi, rasplakalo me!

0
Radiosarajevo.ba
Martina Mlinarević nakon presude vojniku: Hvala, dobri ljudi, rasplakalo me!
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Martina Mlinarević

Općinski sud u Ljubuškom donio je pravosnažnu presudu protiv Jurice Pavlovića iz Ljubuškog, pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zbog poruke koje je putem Facebooka uputio književnici Martini Mlinarević, aktuelnoj ambasadorici Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici.

Podsjetimo, nakon što je u avgustu 2019. na Facebooku objavila vijest da joj je zabranjeno da predstavi svoju knjigu Huzur na festivalu u Čitluku, Martina Mlinarević dobila je niz prijetećih poruka koje obiluju govorom mržnje.

Jednu od takvih poruka uputio joj je vojnik Jurica Pavlović nazivajući je, između ostalog, „izdajnicom“ svoga naroda i „neprijateljem Hrvata“.

Na ovu vijest danas je reagirala i ambasadorica Mlinarević:

"Općinski sud Ljubuški, hvala dobri ljudi moga rodnog grada, koji imate snage pokazati čast i poštenje. Rasplakalo me.

Prva reakcija suda, nakon svih godina, nakon svih pretrpljenih online ružnoća, čoporativnog čerečenja i cyberbullinga kojem sam izložena."

Rasplakalo me, zaključila je Mlinarević, "jer će spomenuti Jurica valjda naučiti, da željeti nekome smrt, tko ti ništa načinio nije u životu, nikada ne vodi ničemu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije