Marš mira: Dvije osobe helikopterom prebačene u bolnicu

Radiosarajevo.ba
Marš mira: Dvije osobe helikopterom prebačene u bolnicu
Helikopter Oružanih snaga BiH za hitnu medicinsku evakuaciju (MEDEVAC), koji je od 8. jula aktivno angažovan u podršci "Maršu mira 2016" i obilježavanju 21. godišnjice genocida u Srebrenici, jučer je imao dvije hitne medicinske intervencije.

Kako je saopćeno, u dva je navrata evakuisao dva učesnika Marša mira.

 

Jedan učesnik je u jutarnjim satima evakuisan s područja Kamenice i prebačen u UKC Tuzla, dok je drugi učesnik evakuisan u poslijepodnevnim satima s područja Konjević polja u UKC Sarajevo.

 

Kapetan posade UH1H pilot kapetan Mevludin Agić poručio je kako su Oružane snage BiH svoju zadaću pravovremeno i uspješno izvršile, a helikopter UH1H se vratio u Konjević Polje gdje je i dalje na raspolaganju ukoliko se ukaže potreba za hitnim prijevozom povrijeđenih i iznemoglih učesnika Marša mira, kao i drugih ugroženih pacijenata u kliničke centre Tuzla i Sarajevo.

 

“OS BiH će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje pomoći građanima i civilnim organima vlasti u BiH po zahtjevima i u izvanrednim situacijama, te time dati svoj puni doprinos u izvršavanju zakonom propisane misije”, istaknuto je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije