Maratonci iz Vukovara stigli u Potočare: Nosimo poruku mira, da se ne zaboravi i ne ponovi

Radiosarajevo.ba
Maratonci iz Vukovara stigli u Potočare: Nosimo poruku mira, da se ne zaboravi i ne ponovi
/ FOTO: AA

Nešto poslije 12 sati četiri trkača koji su prije pet dana krenuli na maraton, danas su nakon 227 pretrčanih kilometara stigli u Memorijalni centar Potočari - Srebrenica u spomen na stradale Srebreničane, piše Anadolu Agency (AA).

Među maratoncima je i Elvir Rakipović iz Osijeka koji već četvrtu godinu u čast stradalih Srebreničana trči maraton prema Potočarima. 

"Krenuli smo iza šest sati, danas smo pretrčali 46 kilometara. Osjetio sam osobno šta je to rat. Mi nosimo poruku mira da se nikad ne zaboravi, da se nikad ne ponovi, želimo se pokloniti svim žrtvama koje su stradale u proteklom ratu, svim nevinim civilima", kazao je Rakipović.

Prema njegovim riječima, put od Vukovara do Potočara bio je poseban.

"Teške su emocije, želja mi je bila doći ovdje i zagrliti majku Srebrenice i to je nagrada za sav ovaj trud", naglasio je.

Inače, u Memorijalnom centru Potočari - Srebrenica u toku su pripreme pred 11. juli, dan sjećanja na Srebreničane koji su izgubili svoje živote tokom genocida koji se dogodio 1995. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije