Tuzlanski kanton: U Maoči niko nije glasao

Radiosarajevo.ba
Tuzlanski kanton: U Maoči niko nije glasao
Prtscr / CiK / Maoča
Prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Maoča kod Srebrenika je jedinstvena u našoj zemlji. U Maoči od 87 registriranih birača ni jedna osoba nije izašla na izbore.

Mještani Maoče na području općine Srebrenik koji su imali pravo da izađu na izbore nisu se pojavili na biračko mjestu. Prema informacijama koje je CiK objavio ni jedan kandidat nije zadobio njihovo povjerenje ili nisu osjetili potrebu da ostvare građansko pravo.

  Ovakva pojava mogla bi biti produkt kampanje koju su vodili pripadnici selefijskih grupa „ne glasajte na izborima“, piše Patria.

Naime, nekoliko dana prije izbora, dok se u zemlji vodila izborna kampanja, na nekim mjestima lijepljeni su plakati na kojima je pisalo da "sud pripada jedino Allahu, a demokratija nije dobro, jer zagovara volju većine. A ta volja, prema shvatanjima selefija može biti štetna!".

  "Ovo je čista zabluda, nevjerstvo i paganizam. Demokratija je čovjeka usporedila sa Uzvišenimi Allahom", piše na plakatima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije