Maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubistva

Radiosarajevo.ba
Maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubistva

Maloljetnik, koji je u novogodišnjoj noći iz poluautomatske pušte pucao na ugostiteljski objekat u Trebinju, osumnjičen je za pokušaj ubistva u Okružnom tužilaštvu u Trebinju, a protiv njega je pokrenut pripremni postupak. 

Trebinje: Maloljetnik rafalno pucao po klubu

U ovoj je pucnjavi troje građana povrijeđeno, a dvoje je zadržano u bolnici.

Šesnaestogodišnjak je odranije poznat tamošnjoj policiji, piše Oslobođenje.ba. On je u maju prošle godine, dok je bio učenik devetog razreda Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" ošamario zamjenicu direktora te obrazovne ustanove Ljilju Milić, nakon čega je priveden i saslušan u prisustvu roditelja. Tada je bio izrevoltiran što rukovodstvo škole ne dozvoljava puštanje muzike, ni organizovanje zabava. Prvo je polomio staklo na zgradi škole, čime je zaradio prijavu, a onda napao Milićevu.

Podsjećamo da se pucnjava u novogodišnjoj noći desila ispred kafića Veritas u Trebinju, negdje oko jedan sat poslije ponoći. Maloljetnik je i sam boravio u kafiću, pa je zbog izazivanja nereda izbačen. Uskoro se vratio na lice mjesta s poluautomatskim oružjem i započeo rafalnu paljbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije