Maloljetnik napadnut u trolejbusu na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Maloljetnik napadnut u trolejbusu na Grbavici

Tri nepoznate osobe jučer su oko 18.20 sati u trolejbusu koji se zaustavio na stajalištu kod SRC Grbavica, u ulici Zvornička b.b., Općina Novo Sarajevo, fizički napale maloljetnog H.N. (1997) iz Sarajeva te mu nanijele teške tjelesne povrede. 

Povrijeđenom je pomoć ukazana u KCU Sarajevo. 

O incidentu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

KS - Vozačima 435 prekršajnih naloga

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 435 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 39 vozača. 

Iz saobraćaja su isključena 33 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola. 

Isključena su i četiri vozača bez položenog vozačkog ispita, pet osoba koje su upravljale motornim vozilom  prije sticanja prava na upravljanje, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 13 vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz MUPKS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije