Maloljetnik motorom udario policajca

Radiosarajevo.ba
Maloljetnik motorom udario policajca

Policijski službenici sinoć su lišili slobode maloljetnog G. S, rođen 1995. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. 

On je sinoć  u 19.20 sati, u ulici Ibrahima Ljubovića, općina Ilidža, vozeći motocikl marke “tpex 150 fanuni”, bez registarskih oznaka, te nakon što se oglušio na naredbu policijskog službenika Č.S. da se zaustavi, udario motociklom i oborio na travu policajca koji ga pokušao zaustaviti. 

Povrijeđenom policajcu i maloljetnom motociklisti ljekarska pomoć je ukazana na Klinici urgentne medice KCUS, gdje su ljekari kod policajca konstatovali lakše tjelesne povrede u predjelu nogu, dok je maloljetnik također zadobio lakše tjelesne povrede prilikom pada s motocikla. 

Slučajno ranio sebe i trojicu
Kod Z.E. je pronađen i oduzet pištolj marke “TT”, kalibra 7,62 mm sa okvirom i četiri metka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Z.E. je u jedan sat iza ponoći lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti

U istoj općini sinoć je došlo i do, navodno, slučajnog ranjavanja. Naime, IV Policijska uprava je obaviještena da se u Kliniku urgentne medicine radi ljekarske pomoći obratio Z. E. (rođen 1990. u Ljubljani) nastanjen u Sarajevu, s povredama nanesenim vatrenim oružjem. Ljekari su mu konstatovali lakše tjelesne povrede. 

U obavljenom intervju Z.E. je izjavio da je sinoć oko 22 sata sjedio u bašti ćevabdžinice “Edo”, ulica Umihane Čuvidine, općina Ilidža, u društvu S. A, M. H. i F. A, te da je nehotice ispalio jedan hitac u pod iz pištolja koji je imao kod sebe. Tom prilikom lakše tjelesne povrede su zadobili i S. A, M. H. i F. A, a ljekarska pomoć im je ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, javila je novinska agencija Fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije