Maloljetnici u pritvoru, majka na slobodi

Radiosarajevo.ba
Maloljetnici u pritvoru, majka na slobodi

Kantonalna tužiteljica Indira Ćuk odredila je danas mjeru pritvora u trajanju od 30 dana za maloljetnike M.D. (15), J.Š. (16) i A.Č. (17) iz Bihaća, koji su osumnjičeni za ubistvo svećenika Mile Ivančića.

Ćuk je istakla da će u navedenom roku biti provedena tužiteljska istraga te da će poslije toga, na osnovu prikupljenih dokaza, biti određeno da li ima dovoljno dokaza za podizanje tužbe protiv njih.

Također, potvrđeno je da u ovom trenutku nije određena mjera pritvora protiv majke jednog od maloljetnika Mirjane Dujmović, koja je čistila i pospremala kuću u kojoj je živio ubijeni župnik.

Naime, istragom je ustanovljeno kako je Dujmović znala da je njen sin počinio ubistvo svećenika te je pokušala prikriti materijalne tragove koji su ga povezivali sa zločinom.

'Mama, ubio sam župnika!'

Također, policijska istraga je pokazala kako je motiv za počinjenje ovog zločina bilo koristoljublje te je isključena bilo kakva povezanost s nacionalnim ili vjerskim motivima, što su maloljetnici priznali tokom policijske istrage.

Riječ o dvojici maloljetnika bošnjačke te jednom hrvatske nacionalnosti i radi se o učenicima drugog i trećeg razreda Srednje tehničke škole u Bihaću.

Beživotno tijelo svećenika pronađeno je protekle subote u župnoj kući, koja se nalazi neposredno uz crkvu svetog Franje Asiškog u selu Zavalje, tačnije, u zaseoku Veliki Skočaj, na obroncima planine Plješevice.

Sahrana svećenika, u prisustvu velikog broja građana, te ličnosti iz društvenopolitičkog i vjerskog života Unsko-sanskog kantona i općine Bihać obavljen je danas na katoličkom groblju u selu Zavalje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije