Majkić: Za SNSD 25. novembar nije praznik

Radiosarajevo.ba
Majkić: Za SNSD 25. novembar nije praznik

Poslanica Saveza nezavisnih  socijaldemokrata u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dušanka Majkić tvrdi da BiH "nema šanse za opstanak, dok ne dođe do konsenzusa o tome koji će datumi biti obilježavani kao državni praznici", prenosi Fena.

Ona je na pres-konferenciji u Banjoj Luci ustvrdila i da „oni koji su najviše učinili da sruše bivšu državu, sada slave njene praznike“.

"Namjera je kontinuitet BiH, ali to nije više ista država", navela je Majkić.

Komentirajući to što predstavnici srpskog naroda u  institucijama BiH  i predstavnici vlasti RS-a ne priznaju 25. novembar kao Dan državnosti BiH, kazala je da RS priznaje 21. novembar, kao datum kada je stvorena nova BiH.

Po njenim riječima, „nije korektno obilježavati praznike bivše države za koju su svi, izuzev Srba, učinili sve da ona više ne postoji".

Majkić je potvrdila da će poslanici SNSD-a u Parlamentu BiH podržati Nacrt budžeta BiH za 2014. godinu samo, ukoliko bude na istom nivou kao onaj iz ove godine, odnosno veći samo za onoliko koliko je potrebno za vraćanje vanjskog duga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije