Majke Srebrenice poručile Kajganiću i Lagumdžiji: 'Radite svoj posao ili časno podnesite ostavke'

6
Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice poručile Kajganiću i Lagumdžiji: 'Radite svoj posao ili časno podnesite ostavke'
Foto: Kolaž / Halil Lagumdžija, Milenko Kajganić

Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja "Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa" uputili su otvoreno pismo Halilu Lagumdžiji, predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV-a) i Milenku Kajganiću, glavnom tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

dok se cijeli svijet klanja i sa dubokim poštovanjem divi majkama Srebrenice, njihovoj hrabrosti, ustrajnosti, neviđenoj borbi za pravdu, istinu, koje istovremeno uzdignute glave, ponosno iznose činjenice o genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini bez bilo kakve namjere da vrijeđaju bilo koga drugog i drugačijeg, u našoj državi traje neviđena hajka, ponižavanje i vrijeđanje majki, njihovog dostojanstva, iznošenje gnusnih laži na račun majki i ubijenih u genocidu.

Takva praksa traje godinama bez ikakvih sankcija od strane pravosuđa u Bosni i Hercegovini.

Krajnje je vrijeme da čelni ljudi poput predsjednika VSTV-a i glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine preuzmu odgovornost i počnu raditi posao za koji su plaćeni i da zaštite dignitet majki, a ukoliko imaju prepreke koje ne mogu prevladati da časno podnesu ostavke.

Vaše bježanje od odgovornosti za posao koji radite je neshvatljiv. Preuzmite odgovornost i hrabro odgovorite na krajnji bezobrazluk od strane pojedinih lidera", napisano je u pismu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije