Majke Srebrenice: Apsurd je da zločinac svjedoči zločincu

Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice: Apsurd je da zločinac svjedoči zločincu

Kada Hotić iz Udruženja "Majke Srebrenice", u vezi sa suđenjem Radovanu Karadžiću, ratnom predsjedniku Republike Srpske gdje se kao svjedok danas pojavio Ratko Mladić, bivši komandant Vojske Republike Srpske (VRS) koji je prije početka suđenja kazao da je “zaboravio zubnu protezu u zatvorskoj ćeliji” zbog čega je bilo odloženo na 20 minuta, za Anadolu Agency je kazala da je “veliki apsurd što je Haški sud dozvolio da zločincu svjedoči zločinac”.

“Nevjerovatno da je sud uopšte i dozvolio Mladiću da svjedoči na suđenju zločincu Radovanu Karadžiću. Apsurd je da zločinac svjedoči drugom zločincu. Sud u Hagu osuđuje manje zločince i nekakve paravojne formacije i onima na visokim pozicijama dozvoljavaju da rade šta žele u sudnici”, kazala je ona.

Smatra da Mladić nije želio da govori na suđenju Karadžiću da ne bi izdao sebe ali i samog Karadžića.

“Danas su 'Majke Srebrenice' zajedno gledale suđenje i cijeli taj skandal. Sve je djelovalo tako naivno i besmisleno. Napravili su šegu od Haškog suda. Ako ne može da svjedoči zbog zdravstvenog stanja kako je onda svjestan da svaki put odgovara na isti način. On je izbjegao da svjedoči da ne bi izdao sebe i Karadžića za zločine koje su počinili”, rekla je Hotić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije