Mahmutbegović uputila telegram saučešća porodici i kolegama poginulog rudara

1
Radiosarajevo.ba
Mahmutbegović uputila telegram saučešća porodici i kolegama poginulog rudara
Foto: Fena / Melika Mahmutbegović

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća porodici i kolegama poginulog rudara Adisa Zaimovića.

"Duboko sam potresena viješću o tragičnoj smrti rudara Adisa Zaimovića u jami Kamenica, Rudnika mrkog uglja Breza, te vam upućujem izraze iskrenog saučešća u boli koja je pogodila sve rudare i građane Bosne i Hercegovine.

Teško je u ovom trenutku pronaći prave riječi utjehe za porodicu stradalog i njegove kolege, ali možemo izraziti odgovornost društva da trajno održava sjećanje na velike i čestite ljude poput rahmetli Adisa, te da ovo društvo pomogne njegovu djecu u školovanju, odnosno kasnijem zapošljavanju. Vjerujem da je to najmanje što ovo društvo i država mogu učiniti za ljude koji su se nesebično žrtvovali za svoju porodicu i društvo, navodi se u saopćenju.

Istovremeno, poručila je da je ovo prilika predstavnicima vlasti, institucija i javnih preduzeća da sistemski pristupe pitanjima zaštite rudara na radu, koji rade jedan od najopasnijih poslova, kako se slične tragedije ne bi ponavljale.

Povrijeđenim rudarima zaželila je brz oporavak, uz želju da u boljim okolnostima nastave svoj rad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije