Mahmutbegović odgovorila Cvijanović: Treba paziti šta će reći kad se obraća SDA

Radiosarajevo.ba
Mahmutbegović odgovorila Cvijanović: Treba paziti šta će reći kad se obraća SDA
FOTO: Radiosarajevo.ba / Melika Mahmutbegović

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine i SDA Melika Mahmutbegović reagovala je na izjavu predsjednice RS Željke Cvijanović koja je, kako navode, usmjerene protiv predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića ukazuju da u SNSD-u postoji snažna potreba za svađalačkom retorikom i širenjem netačnih tvrdnji.

“U vezi sa rječnikom kojim se u svojim izjavama koristi Željka Cvijanović, takav rječnik nije primjeren jednoj predstavnici u institucijama, jer granični sa uličnim govorom. Kada krene da se obraća najjačoj političkoj stranci u Bosni i Hercegovini i njenom predsjedniku, Cvijanovićeva treba da dobro smisli i pazi šta će i kako će reći, jer se ovakvim istupima sramoti”, navela je Mahmutbegović.

Kako je navela, što se tiče tvrdnje Cvijanović da SDA treba da se bavi samo Federacijom, to je potpuno deplasirana i neutemeljena teza.

“SDA je jedina stranka u državi, koja ima izabrane zastupnike u Parlamentu BiH iz oba entiteta! A i sve druge stranke bi trebale zastupati interese svih građana i naroda, a ne samo građana svoje izborne jedinice. SDA je najjača politička stranka u Bosni i Hercegovini i ne može Željka Cvijanović diktirati SDA ništa, a posebno ne da se krši princip vladavine prava. SDA neće diktirati kadrovsku politiku SNSD-u, niti namjerava određivati ko će biti novi mandatar, ali tražimo od njega da poštuje Ustav i zakone, da poštuje vladavinu prava kao osnovnog postulata svakog civilizovanog i demokratskog društva”, navela je Mahmutbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije