Maglovito jutro u cijeloj BiH pa slijedi velika promjena vremena. Evo šta nas čeka za vikend

3
Radiosarajevo.ba
Maglovito jutro u cijeloj BiH pa slijedi velika promjena vremena. Evo šta nas čeka za vikend
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Magla / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Livno 0; Bugojno i Drvar 1; Jajce i Sarajevo 2; Ivan Sedlo, Sanski Most i Tuzla 3; Bijeljina, Bjelašnica, Doboj, Grude i Zenica 4; Banja Luka 5; Bihać, Mostar i Trebinje 7; Gradačac 9; Neum 12°C.

Danas u Bosni prije podne mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Naoblačenje sa zapada u drugom dijelu dana koje će usloviti prolaznu slabu kišu. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab, prije podne jugo, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 19°C.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

U kotlinskom dijelu Sarajeva dio prijepodneva magla. U poslijepodnevnim satima naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

Oglasio se i Nedim Sladić: Meteorolozi objavili prognozu do 22. novembra, najavili promjenu vremena

Oglasio se i Nedim Sladić: Meteorolozi objavili prognozu do 22. novembra, najavili promjenu vremena

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilne vremenske prilike i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih i večernjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U petak, 11.11.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu od 16 do 20°C. 

U subotu, 12.11.2022., djelomično vedro, prije podne rijetko može pasti malo kiše u centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

U nedjelju, 13.11.2022., pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiše se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije